Kto sme

24.09.2013 09:41

Snažím sa byť pozorovateľom života. Je to super pocit, len sa nechať unášať a pozorovať.

Pozorovať oblohu, oblaky, slnko, tváre ľudí, úsmevy...aspoň na chvíľu vypnúť myseľ a byť prítomný.

 

Toľko vecí nám uniká, keď sme ponorení len do svojej mysle. Myslíme, že sme, ale my tu vlastne nie sme. Ani sami často netušíme, kto sme. Veríme len predstavám, ktoré  si naša myseľ vytvára. Sú to obrazy toho, akí by sme chceli byť. Ale kto vlastne v skutočnosti sme?

 

Stáva sa to často, keď sa zbadáte na fotke, na ktorej ste nevedeli, že vás práve fotia. Tvárite sa úplne inak ako si sami seba predstavujete. Poviete si: „Zlá fotka, takto ja predsa nevyzerám!“

 

A vlastne je to úplne jedno ako vyzeráme, pretože v našom vnútri sa skrýva to skutočné JA. Tam sa skrýva naša osobnosť. To sme my a je úplne jedno, čo vlastníme a ako vyzeráme.  Vo svojom vnútri sme jednoducho takí, akí sme. Nemusíme sa pretvarovať, hrať sa na niekoho iného, aby nás ľudia mali radi, aby sme zapadli...Tam môžeme byť skutočne úprimní. Veď pred kým iným by sme mali byť sami sebou ako pred sebou samým. Stačí sa len úprimne pozrieť na seba, odhodiť všetky masky a nájsť odvahu vnímať sa takí akí sme naozaj. Možno, keby každý najprv nahliadol do svojho vnútra, prestali by sme sa navzájom toľko hodnotiť a žilo by sa nám ľahšie.